فهرست مطالب

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 41، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/07/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • شیرین امینی*، شیوا شیرانی، آرزو طهمورث پور صفحات 116-122
    سابقه و هدف
    هدف اصلی درمان پریودنتال بهبود علایم کلینیکی التهاب می باشد.درمان فوتودینامیک شامل کاربرد منبع نوری و ماده حساس به نور می تواند به عنوان مکمل درمان معمول پریودنتیت موثرباشد.هدف این مطالعه مقایسه کلینیکی کاربرد یک سیکل منفرد از درمان فوتودینامیک به عنوان مکمل درمان جرم گیری با جرم گیری به تنهایی در درمان پریودنتیت مزمن در دوره سه ماهه در شهر اصفهان می باشد.
    مواد و روش ها
    دراین کارآزمایی بالینی مداخله ای بیست بیمار مبتلا به پریودنتیت مزمن خفیف تامتوسط دارای حداقل سه دندان با عمق پاکت بین 6-3 میلیمتر و خونریزی حین پروب کردن انتخاب شدند. با بهره گیری از روش تقسیم دهان،هر بیمار درمان جرم گیری تنها (گروه شاهد) را دریک کوادرانت ودرمان جرم گیری به همراه فوتودینامیک (گروه مورد) رادر دندانهای کوادرانت دیگر دریافت نمود. معیارهای کلینیکی شامل عمق پاکت، ازدست رفتن چسبندگی کلینیکی، خونریزی حین پروب و شاخص خونریزی از پاپیلا در ابتدا و 90 روز پس از درمان اندازه گیری شدند. درتحلیل نتایج از آزمون های تی- مستقل، تی- زوجی، من- ویتنی و ویلکاکسون استفاده شد.
    یافته ها
    شاخص های خونریزی به طور معناداری در هرگروه کاهش یافتند و اختلاف بین دوگروه نیز معنی دار بود. (0/001>P) گرچه اختلاف کاهش عمق پاکت و ازدست رفتن چسبندگی کلینیکی بین دو گروه معنادار نبود (به ترتیب 0/61= P و 0/14= P) ولی کاهش این پارامترها پس ازدرمان در هرگروه معنادار بود. (0/001>P)
    نتیجه گیری
    کاربرد یک سیکل از درمان فوتودینامیک در کاهش شاخص های خونریزی موثر بود اما اثرات کلینیکی افزون تری درمقایسه با جرمگیری تنها دربرنداشت
    کلیدواژگان: درمان فوتودینامیک، ماده ی حساس به نور، دیود ساطع کننده ی نور
  • طهمورث محمود پور متشکر*، احسان رفیعی، شیرین زهرا فرهاد، آتوسا امین زاده صفحات 123-129
    سابقه و هدف
    درمان تعدیل میزبان(HMT) روشی نوین است که به عنوان درمان جانبی بیماری های پریودنتال به کار می رود. از طرفی قرص شیرین بیان حاوی عصاره ای است که می تواند اثرات ضد التهابی داشته باشد و از طرفی دیگر به دلیل تمایل بیشتر بیماران به مصرف داروی گیاهی، لازم دانستیم تا به مقایسه اثر قرص شیرین بیان با داکسی سایکلین بر روی پریودنتیت مزمن بپردازیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کار آزمایی بالینی مداخله ای،45 بیمار مبتلا به پریودنتیت مزمن خفیف تا متوسط انتخاب شدند. برای بیماران شاخص پلاک، عمق پاکت(PD)، از دست رفتن چسبندگی(CAL)و خونریزی حین پروب زدن(BOP) ثبت شد. سپس جرمگیری و تسطیح سطح ریشه انجام گرفت و بیماران به 3 گروه مساوی تقسیم شدند: روزانه، به گروه اول یک عدد کپسول داکسی سایکلین20 میلی گرم، به گروه دوم یک عدد قرص شیرین بیان490 میلی گرم و به گروه سوم یک عدد کپسول دارونما داده شد و پس ازشش هفته، مجددا متغیر های فوق برای بیماران ثبت گردید. با استفاده از آزمون های مجذور کای،Tزوجی، آنالیز ANOVA یک طرفه تجزیه و تحلیل اطلاعات انجام شد.
    یافته ها
    میانگین PD، CAL وBOP پس از درمان در هر سه گروه به طور معنی داری کاهش یافته بود.(0/05>P) اختلاف میانگینPD، CAL وBOP بین دو گروه داکسی سایکلین و شیرین بیان معنادار نبود. به ترتیب (P =0.54، 0.74 and 0.64).
    نتیجه گیری
    شیرین بیان همانند داکسی سایکلین شاخص های کلینیکی پریودنتال را در پریودنتیت مزمن کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: پریودنتیت مزمن، داکسی سایکلین، شیرین بیان
  • شیرین امینی، هدایت الله گلستانه، سید اصغر میرعمادی، فراز تیموری* صفحات 130-135
    سابقه و هدف
    تحلیل لثه عبارتست از عریان شدن سطح ریشه دندان به علت حرکت اپیکالی مارجین لثه که روش های مختلفی برای درمان آن بکار گرفته شده است. هدف از این مطالعه مقایسه کلینیکی تغییرات بدست آمده در شاخص های کلینیکی پریودنتال در انجام دو روش(Guided Tissue Regeneration (GTR و (Connective Tissue Graft(CTG ر درمان تحلیل های لثه می باشد.
    مواد وروش ها
    در این مطالعه تجربی 24 مورد تحلیل در 12 بیمار که در دندان های کانین یا پرمولر خود دارای تحلیل کلاس I و یا II میلر بودند انتخاب گردید. 12 ناحیه با روش CTG و 12 ناحیه با روش GTR درمان شدند و اندازه گیری شاخص های مورد نظر شامل ارتفاع و عرض تحلیل، حد چسبندگی، عمق شیار لثه، میزان عرض لثه کراتینیزه قبل و بعد از 1، 2، 3 و 6 ماه پس از درمان انجام شد.. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های آماری wilcoxen، T-pariedو آنالیز واریانس انجام گرفت.
    یافته ها
    هر دو روش CTG و GTR در کاهش عمق تحلیل (0/035 = P)، بهبود عرض تحلیل لثه (0/005 = P)، سطح چسبندگی کلینیکی (0/05 = P) و میزان نسج کراتینیزه (0/0001 =P) تاثیر معنی داری داشتند ولی در میانگین عمق پروب بین دو گروه اختلاف آماری معنی دار مشاهده نشد(0/3= P).
    نتیجه گیری
    گرچه هر دو روش درمانی بهبود قابل ملاحظه ای رادر درمان تحلیل لثه به دنبال داشتند اما از لحاظ افزایش میزان عرض نسج کراتینیزه و کاهش حد چسبندگی استفاده از روش CTG نسبت به GTR ارجحیت دارد.
    کلیدواژگان: تحلیل لثه، بافت همبند، ترمیم هدایت شده بافت
  • کتر سریرا مهربان جهرمی، محمود رضا مبینی، پارسا آتش رزم، محسن تمیزی، توحید یگانه، فاطمه نعمت اللهی* صفحات 136-141
    سابقه و هدف
    با توجه به کاربرد زیاد ماده قالبگیری آلژینات در دندانپزشکی و وجود انواع مختلف ساخت داخل و وارداتی در بازار، بررسی و کنترل کیفیت و خصوصیات این مواد از اولویت برخوردار است. هدف از مطالعه حاضر تعیین ثبات ابعادی قالبهای تهیه شده از آلژینات ایرانی گلچای و آلژینات ساخت کارخانه بایر آلمان (به عنوان نوع استاندارد) بعد از نگهداری در محیط مرطوب به مدت زمان صفر، 12 دقیقه و 60 دقیقه بوده است.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش تجربی آزمایشگاهی با 60 قالبگیری از یک مدل آکریلی فک پائین انجام شد (30 قالب برای هر نوع آلژینات). برای هر وقفه زمانی 10 قالب از دو نوع آلژینات گلچای و بایر اختصاص داده شد. قالبها به مدت صفر، 12 و 60 دقیقه در محیط مرطوب نگهداری و سپس با گچ استون ریخته شدند. بعد مزیودیستالی، ارتفاع اکلوزوژنژیوالی و فاصله بین قوسی کستهای گچی با استفاده از کولیس دیجیتالی با دقت 0/01 میلی متر اندازه گیری شدند. اندازه گیری های بدست آمده در مورد سه متغیر بعد در هر دو نوع آلژینات و در هر یک از زمانهای مورد مطالعه با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و student t test و در سطح معناداری 0/05 انجام شد. به منظور بررسی اثر زمان، نوع آلژینات مصرفی و اثر متقابل دو متغیر از آزمون آنالیز واریانس دو طرفه استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد نمونه های آلژیناتهای گلچای و بایر از نظر متغیرهای بعد مزیودیستالی، ارتفاع اکلوزوژنژوالی و فاصله بین قوسی تفاوت آماری معنی داری ندارد. (0/064P)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد قالب های تهیه شده با آلژینات گلچای در طی زمان و در شرایط مرطوب، تغییرات ابعادی مشابه آلژینات بایر را دارد
    کلیدواژگان: آلژینات، مواد قالب گیری، تغییرات ابعادی، زمان نگهداری
  • سعید نعمتی انارکی، مریم حوریزاد گنجکار، مهزاد صدیقی* صفحات 142-151
    سابقه و هدف
    از دست رفتن استحکام باند فایبرپستها بیشترین علت شکست آنها می باشد.هدف این مطالعه مقایسه تاثیر سمانهای رزینی سلف ادهزیو Bifix SEوClearfil SA luting وسمانهای رزینی با سیستم باندینگ سلف اچ Panvvia F.2 وBifix QMبر میزان استحکام باند فایبرپست Dt light بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی40 دندان پره مولر تک ریشه پس از درمان اندو وآماده سازی فضای پست جهت فایبرپست DT light بطور تصادفی به 4 گروه 10 تایی بر اساس سمان مصرفی تقسیم و تحت 4000 سیکل حرارتی (c55-5) قرار گرفتند. سپس مقاطع 2 میلی متری از سه ناحیه تاجی‚میانی و اپیکالی ریشه ها تهیه و تحت تست push out قرار گرفتند.پس از آن تمام مقاطع با استریومیکروسکوپ جهت بررسی الگوی شکست مشاهده و از مقاطع تاجی هر گروه با توجه به الگوی شکست غالب یک نمونه بطور تصادفی انتخاب و توسط میکروسکوپ الکترونی بررسی وداده ها با آنالیزآماری T- test، two way ANOVAوTukey testمورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    میان دو دسته سمان سلف ادهزیو وسلف اچ باندینگ اختلاف معنی داری بدست نیامد. (0/4>P) بیشترین میزان استحکام باند مربوط به Bifix SEو کمترین مربوط به Clearfil SA luting که از لحاظ آماری معنی دار بود. (0/05>P) در سمانهای مورد بررسی میان نواحی مختلف ریشه اختلاف معنی داری بدست نیامد. (0/05P) بیشترین الگوی شکست در سمانهای مورد بررسی از نوع 4(ادهزیو میان سمان و عاج) بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد میزان استحکام باند، تحت تاثیر سمان مصرفی و تاثیر متقابل سمان و نواحی مختلف ریشه است اما تحت تاثیر نواحی مختلف ریشه به تنهایی نمی باشد.
    کلیدواژگان: فایبر پست، سمان رزینی، استحکام باند
  • پریچهر بهفرنیا، اردشیر طالبی، امیر عباس ثامتی، عبدالرسول محمدی نیا* صفحات 152-159
    سابقه و هدف
    مسواکهای آلوده نقش مهمی در انتقال عفونت و بیماری دارند. بنابراین ضدعفونی کردن مسواکها ازگسترش عفونت و بیماری جلوگیری می کند. هدف از این مطالعه بررسی دو روش ضدعفونی کردن مسواک توسط هیپو کلریت سدیم و ماکرویو می باشد که بر روی سه میکروب استافیلوکوک ارئوس، استرپتوکوک موتانس و کاندیدا آلبیکانس انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی از90 مسواک استفاده شد. مسواک ها به 9 گروه 10 تایی تقسیم شدند. مسواکها با سوسپانسیون استاندارد استرپتوکوکوس موتانس، استافیلوکوکوس آرئوس و کاندیدا آلبیکنس در آزمایشگاه آلوده شدند. سپس با هیپوکلریت سدیم 0/1 درصد و ماکرویو به ترتیب به مدت 10 و یک دقیقه ضد عفونی شدند پس از ضدعفونی کردن مسواکها، باکتری های باقی مانده بر سطح آنها کشت و شمارش شدند. آنالیز تعداد واحدهای کلونی های تشکیل شده ی باقی مانده در مسواکها با تستهای کروسکال والیس و من ویتنی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد بین عوامل ضد عفونی کننده تفاوت معناداری وجود دارد(0/001 >P). نتایج آزمون من ویتنی نشان داد که اثر ضد عفونی کنندگی هیپوکلریت سدیم بر روی استرپتوکوک موتانس و کاندیدا آلبیکانس موثرتر از آب مقطر و ماکرویو است(0/05 >P).این در حالی است که اثر ضد عفونی کنندگی ماکرویو بر روی استافیلوکوک ارئوس از دو عامل دیگر موثرتر بود(0/05 >P).
    نتیجه گیری
    بنابر نتایج این مطالعه برای ضدعفونی کردن مسواک، هیپوکلریت سدیم در مورد استرپتوکوک موتانس و کاندیدا آلبیکانس و استفاده از ماکرویو در مورداستافیلو کوک ارئوس موثر است.
    کلیدواژگان: ضد عفونی، مسواک، ماکرویو، هیپوکلریت سدیم
  • فاطمه نعمت اللهی، محمدعلی صغیری، محمودرضا مبینی، مونا مومنی مقدم* صفحات 160-166
    سابقه و هدف
    استفاده از محلول های ضدعفونی کننده جهت تمیز کردن دنچر امری اجتناب ناپذیر است.این مواد شیمیایی علاوه بر تاثیر مطلوب در جهت کاهش میکروارگانیسم ها، باعث ایجاد تغییرات نامطلوبی درسطح دنچرمی شوند.هدف از انجام این مطالعه تعیین تاثیر محلول های ضدعفونی کننده ی شیمیایی برروی ویژگی فیزیکی خشونت سطحی مواد سازنده ی بیس دنچراست.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی و آزمایشگاهی تعداد 50نمونه رزین آکریلی متشکل از دو نوع آکریل ملیودنت و آکروپارس٬ساخته شد.این نمونه ها در 4 گروه محلول شیمیایی (سدیم هیپوکلریت 0/5%٬سرکه ی سفید یا 5/2 درصدvinegar٬ بی کربنات سدیم یا جوش شیرین 5%٬ قرص کورگا)وآب شهری به عنوان شاهد قرار گرفتند. نمونه ها مورد ارزیابی خشونت سطحی اولیه و خشونت سطحی ثانویه ٬بعد ازقرار گیری در محلول ها ٬قرارگرفتند.در مرحله ی بعد یک نمونه از هر گروه تحت پروسه ی PVDطلاپوش شدو توسط میکروسکوپ الکترونی ارزیابی شد.نتایج توسط تست های ANOVA ٬hoc Post ومقایسات چندگانه بررسی شدند.
    یافته ها
    در اندازه گیری های اولیه ازنقطه نظر خصوصیات موردبررسی، دونوع اکریل مورد مطالعه اختلاف معنی داری را نشان ندادند. (0/4>P) بیشترین خشونت سطحی درگروه ملیودنت مربوط به سدیم هیپوکلریت 0/5% بود که بطور معناداری از بقیه ی محلولها بیشتر بود. (0/05>P) در مورد آکریل آکروپارس بیشترین خشونت سطحی توسط سرکه 5/2%ایجاد شد که اختلاف آن با سایر محلول ها معنی داربود. (0/05>P) کمترین میزان خشونت سطحی در هر دو گروه مربوط به قرص کورگا بود. (0/01>P).
    نتیجه گیری
    بنظر می رسد که تاثیر محلول های ضدعفونی کننده بر روی خشونت سطحی آکریل ملیودنت بیشتر از آکروپارس است و بین محلول های مورد نظر کمترین اثر تخریبی توسط قرص کورگا ایجاد می شود. بهتر است از ترکیبات کلردار جهت ضدعفونی کردن آکریل ملیودنت و از محلول های اسیدی برای ضدعفونی کردن آکریل آکروپارس استفاده نشود.
    کلیدواژگان: آکریل، ملیودنت، آکروپارس، خشونت سطحی، SEM، موادضدعفونی کننده
  • نگین نصوحی، خورشید خورگامی*، زهرا طسوجی، نازنین آرین صفحات 167-174
    سابقه و هدف
    تغییررنگ ترمیم های کامپوزیتی در طول زمان از عوامل شایع تعویض این ترمیم ها می باشد که منجر به تضعیف ساختار دندان وآسیب پالپی می شود.از آنجایی که چای نوشیدنی رایج در بین ایرانیان است تحقیق حاضر باهدف اثر چای برمیزان تغییررنگ دو کامپوزیت و Kaloreو Gradia انجام شد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق تجربی بر روی 20 نمونه دیسک کامپوزیتی از دو کامپوزیت kalore و Gradia انجام شد. از هر کامپوزیت 10 نمونه شامل دوگروه 5تایی در چای و آب مقطر برای 72 ساعت قرارگرفتند. رنگ سنجی نمونه ها قبل و بعد از قرارگیری در محلول ها توسط اسپکتروفتومتر(MINOLTA-Japan) انجام شد. سپس نمونه ها پرداخت شدند و رنگ سنجی نهایی انجام گردید. نتایج توسط آزمونkruskal wallis ارزیابی شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان دادکه میزان تغییر رنگ در هر دوکامپوزیت پس از نگه داری در چای به طور معناداری افزایش پیدا کرد(0/001>P) واین افزایش در کامپوز یت kalore بیش تر از Gradia بود. (0/014>P) و میزان تغییررنگ در هردو کامپوزیت از لحاظ کلینیکی غیرقابل قبول بود. (3/3P) و (0/002= P) این کاهش در کامپوزیت kalore بیش تر از Gradia بود (0/008=P) ولی همچنان میزان تغییر رنگ از لحاظ کلینیکی درحدغیرقابل قبول بود.
    تیجه گیری: نگهداری در محیط چای موجب تغییررنگ غیر قابل قبول در دوکامپوزیت kalore و Gradia شد و پرداخت تاثیر بیشتری بر روی اصلاح رنگ kaloreداشت.
    کلیدواژگان: تغییررنگ، کامپوزیت، پرداخت
  • پژمان محمودی، پیمان سلیمی، رزیتا داوری آشتیانی، مهندس ناصر ولایی، مرجان آذرشب، نسیم شفیع زاده* صفحات 175-180
    سابقه و هدف
    اگرکودک توانایی فیزیکی مسواک زدن صحیح را کسب نکرده باشد، آموزشها تاثیر کافی نداشته و در نتیجه مسواک زدن ناقص شیوع بالای پوسیدگی و بیماری های پریودنتالی متعاقب آن رخ می دهد. بنابراین در این تحقیق میزان مهارت های ظریف حرکتی ومهارت مسواک زدن در کودکان 5 و 6 ساله پیش دبستانی های شهر تهران و عوامل مرتبط با آن بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش توصیفی بر روی 680 کودک 5و6 ساله شامل 240دختر و 440 پسر واجد شرایط انجام گرفت. ابتدا از هر کودک تست مهارتهای حرکتی دست و پا انجام گرفت و سپس مهارت مسواک زدن با 7 شاخص استاندارد در کودکان بررسی شد. همچنین عوامل مرتبط مورد ارزیابی قرار گرفتند. ارتباط مهارت مسواک زدن با سن کودک و ارتباط عوامل مرتبط با مهارت مسواک زدن توسط آزمون کای دو مورد قضاوت قرار گرفت.
    یافته ها
    از کودکان مورد بررسی 21/1% دارای مهارت مسواک زدن و 78/9% فاقد این مهارت بودند. عدم مهارت مسواک زدن با سن ارتباط معنی داری نداشت، کودکان 5 ساله 4/1 برابر بیشتر از کودکان 6 ساله در مواجهه با عدم مهارت مسواک زدن بودند. عدم مهارت حرکتی بطور معنی داری با عدم مهارت مسواک زدن ارتباط داشت. (0/01>P)
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد کودکان 5 و 6 ساله فاقد مهارت کافی در مسواک زدن صحیح دندان ها می باشند و والدین می بایست مدیریت این امر را بعهده بگیرند.
    کلیدواژگان: مسواک زدن، مهارت های ظریف حرکتی، کودکان
  • دنیا صدری*، یاسمن بهرامی نژاد صفحات 181-186
    سابقه و هدف
    با توجه به این که ابتلا به انواع سرطان میتواند کیفیت زندگی بیماران را تحت تاثیر قرار دهد و نتایج درمانی را بطور غیر مستقیم متاثر کند بر آن شدیم تا در این مطالعه کیفیت زندگی بیماران مبتلا به اسکواموس سل کارسینومای دهانی (OSCC) در سال 92- 1391 در انستیتو کانسر امام خمینی را مورد بررسی قرار داده و عوامل مرتبط با آن را مورد شناسایی قرار دهیم تا در جهت بهبود کیفیت زندگی این بیماران مورد استفاده قرار گیرد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، 100 بیمار مبتلا به OSCC) 3) ماه پس از انجام مراحل تشخیصی و درمانی در مرحله ی پیگیری وارد مطالعه شدند و این افراد، توسط پرسشنامه کیفیت زندگی EORTC QLQ- H&N35 که پایایی وروایی آن با (0/858=α کرونباخ)ثابت شده بود مورد مصاحبه قرار گرفتند. پرسشنامه دارای 35 سوال در 8 شاخص (درد- وضعیت بلع – حس چشایی- صحبت کردن- احساس بیماری- ارتبط اجتماعی- غذا خوردن در جمع - میل جنسی) بوده و هم زمان با این پرسشنامه فرم اطلاعاتی شامل خصوصیات کیلینیکی و دموگرافیکی بیماران به صورت مصاحبه تکمیل گردید. سپس ارتباط بین شاخص های کیفیت زندگی و متغیرهای مورد مطالعه توسط آزمون من یو ویتنی و کروسکال والیس مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه کیفیت زندگی بیماران مورد مطالعه در 30 درصد موارد نامناسب، 68 درصد متوسط و 2 درصد مناسب بود. میانگین نمره کلی کیفیت زندگی این بیماران58/83 و انحراف معیار 33/22 بود. با بالا رفتن مرحله بیماری(stage) کیفیت زندگی بیماران در اکثر فاکتورها نامطلوب تر شد (0/05>P)، زنان نسبت به مردان از نظر فاکتور وضعیت بلع، درد و احساس بیماری کیفیت زندگی پایین تری را بروز دادند. (0/01=P) بیمارانی که در ناحیه ی زبان، لب و مخاط باکال مبتلا به scc دهان بودند از نظر بلع و صحبت کردن کیفیت زندگی پایین تری نشان دادند. (0/004=P) و نوع درمان بر وضعیت بلع و احساس بیماری تاثیر گذار بود. (0/04=P) و (0/007=P)
    نتیجه گیری
    به نظر میرسد محل وقوع تومور و نوع درمان در کاهش کیفیت زندگی بیماران مبتلا به اسکواموس سل کارسینومای دهانی نقش دارد اما افزایش مرحله (Stage) بیماری مهمترین شاخص در کاهش کیفیت زندگی آنهاست.
    کلیدواژگان: اسکواموس سل کارسینوم، کیفیت زندگی، درمان
|
  • Dr Sh Amini *, Dr Sh Shirani, Dr A. Tahmourespour Pages 116-122
    Background And Aim
    The main purpose of periodontal treatment is to alleviate the clinical symptoms of inflammation. Photodynamic therapy which consists of light source and photosensitizer is believed to be influential as an adjunct to the conventional treatment in periodontitis. The aim of this study was to clinically compare the effect of using a single episode of photodynamic therapy as an adjunct treatment to scaling versus scaling per se within a three-month period in patients with chronic periodontitis in Isfahan.
    Materials And Methods
    This interventional clinical trial was performed on 20 patients with mild to moderate chronic periodontitis، with pocket depth of 3-6mm and bleeding on probing in at least 3 teeth. Based on split-mouth design، each patient received scaling in one quadrant (as control group) and scaling accompanied by photodynamic therapy in the other one (as the case group). Clinical parameters including pocket depth، clinical attachment loss، bleeding on probing and papillary bleeding index were measured initially and 90 days after treatment. The results were analyzed using Independent T-Test، Paired T-Test، Mann-Whitney and Wilcoxon Tests.
    Results
    Bleeding indices decreased significantly، with a significant difference between two groups. (p<0. 001) Although، the difference of reduction in pocket depth and clinical attachment loss was not significant between two groups (p= 0. 61 and p= 0. 14 respectively)، decrease in these parameters after treatment was significant in each group (P<0. 001).
    Conclusion
    Using a single episode of photodynamic therapy was beneficial for reducing bleeding indices but it did not have extra clinical effects when compared with scaling per se.
    Keywords: Photodynamic therapy, Photosensitizers, LED, Periodontal Index, Scaling
  • Dr T. Mahmudpourmoteshakker *, Dr E. Rafiee, Dr Shz Farhad, Dr A. Aminzadeh Pages 123-129
    Background And Aim
    Host modulatory therapy (HMT) is a new method that has been used as adjunctive therapy for periodontal diseases. Licorice tablet contains an extract with anti-inflammatory effects. Considering that most patients prefer to take herbal medications. we found it necessary to compare the effects of licorice tablet and doxycycline on chronic periodontitis.
    Materials And Methods
    In this interventional clinical trial study, 45 patients with mild to moderate chronic periodontitis were selected. Plaque Index (PI), Pocket Depth (PD), Clinical Attachment Loss (CAL) and Bleeding on Probing (BOP) were recorded for all periodontal patients. Then scaling and root planning was done and patients were divided into three groups.In the first group, a 20mg doxycycline capsule was given to each patient daily, the second group was given a 490mg licorice tablet per day and the third group was given a placebo capsule per day. After 6 weeks, all the above-mentioned parameters were recorded again for all patients. Chi-square, paired sample T and one-way ANOVA tests were used for data analysis.
    Results
    The mean of PD, CAL and BOP after treatment reduced significantly within the three groups (P <0.05). The mean difference of PD, CAL and BOP between the two groups of doxycycline and licorice was not significant (P =0.54, 0.74 and 0.64, respectively).
    Conclusion
    licorice decreases clinical periodontal indices of similar to doxycycline in chronic periodontitis.
    Keywords: Chronic periodontitis, Doxycycline, Licorice
  • Dr Sh Amini, Dr H. Golestaneh, Dr Sa Miremadi, Dr F. Teymouri * Pages 130-135
    Background And Aim
    Gingival recession is defined as exposure of tooth root surface due to apical movement of the gingival margin. Different methods have been used for its treatment. This study was performed to clinically compare the changes observed in periodontal clinical indices between the two methods adopted in treatment of gingival recession: GRT and CTG.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 24 cases of gingival recession were selected in 12 patients who had Miller’s class I and/or II gingival recession in their canines or premolars. Twelve areas were treated with CTG and 12 with GTR method. The studied indices including depth and width of recession, clinical attachment level, probing depth, and width of keratinized gingiva were measured before treatment and 1, 2, 3, and 6 months later. Data were analyzed using Wilcoxon, T-paired and ANOVA statistical tests.
    Results
    Both CTG and GTR methods led to significant decrease in depth of gingival recession (P=0.035), width of recession (p= 0.005), Improvement in clinical attachment level (P=0.05) and width of keratinized tissue (P=0.0001). But no significant difference was noticed between two groups regarding probing depth (P=0.3).
    Conclusion
    although both treatment methods considerably improved the treatment of gingival recession, CTG method was superior to GTR for increasing the width of keratinized tissue and decreasing the clinical attachment level.
    Keywords: Gingival recession, Connective tissue, Guided tissue regeneration
  • Dr S. Mehraban Jahromi, Dr Mr Mobaieni, Dr P. Atashrazm, Dr M. Tamizi, Dr T. Yeganeh, Dr F. Nematollahi * Pages 136-141
    Background And Aim
    Considering the extensive usage of alginate impression materials in dentistry and availability of various brands in the market, quality control of these alginates and assessment of their properties are necessitated. The aim of the present study was to determine the dimensional stability of the impressions made by Golchay Iranian alginate and Bayer German alginate (as the standard) after being stored in moist environment for 0, 12 and 60 minutes.
    Materials And Methods
    In this in-vitro experimental study, 60 impressions were taken from a mandibular acrylic model using Bayer and Golchay alginate materials (30 samples of each material). Impressions were stored 0, 12 and 60 minutes in moist condition (10 specimens in each group) and were poured using stone gypsum. A digital caliper with the accuracy of 0.01 mm was used to measure the mesiodistal dimension, occlusogingival height and inter-arch distance of the gypsum casts. Values of these three dimension variables for two alginates within each time span were analyzed using one-way ANOVA and student's t-test (significance level was set at 0.05). 2-way ANOVA test was used to evaluate the effect of time, alginate type and the interaction between these two variables.
    Results
    There was no significant statistical difference between samples of Golchay and Bayer alginates regarding mesiodistal dimension, occlusogingival height and inter-arch Distance(P>0.06); moreover, the dimensional stability of the impressions made with each alginate were the same after being stored in moist environment for 0, 12, and 60 minutes (P>0.05).
    Conclusion
    It seems that impressions made with Golchay and Bayer alginates have similar dimensional changes over time and in moist environment.
    Keywords: Alginate, Dental impression material, Dimensional accuracy, Storage time
  • Dr S. Nemati Anaraki, Dr M. Hoorizad Ganjkar, Dr M. Sedighi * Pages 142-151
    Background And Aim
    Loss of bond strength is the most common reason for failure of fiber posts. The aim of this study was to compare the effect of self-adhesive resin cements (Bifix SE, Clearfil SA luting) and self-etch adhesive systems (Panavia F.2, Bifix QM) on bond strength of DT light fiber post.
    Materials And Methods
    This experimental study was performed on 40 single-rooted human premolars. After being endodontically treated and preparing post spaces for DT light fiber posts, the samples were randomly divided into 4 groups of 10 based on the resin cement type and were submitted to 4000 thermal cycles (5-55c). Then, three 2mm thick segments from coronal, middle and apical thirds of roots were prepared and push out test was performed on them. Then, all root segments were assessed for failure mode using stereomicroscope. From the coronal slices of each group based on dominant failure mode, one slice was randomly selected to be observed under SEM. Data were analyzed using T-test, two way ANOVA and Tukey test.
    Results
    No significant difference was found between the self-adhesive cements and self-etch adhesive system. (p<0.4) The highest and the lowest bond strength values were observed respectively in Bifix SE and Clearfil SA luting, which was statistically significant. (p<0.05) In the studied cements, there was no significant difference between the different regions of root; (p>0.05) However the interaction between the luting cement and different root regions was significant. (p<0.001) The most common failure mode was type 4 (adhesive between the cement and dentin).
    Conclusion
    the type of cement used and interaction between the luting cement and different root regions influenced the bond strength value, but different root regions per se could not influence the bond strength.
    Keywords: Fiber post, Resin cements, Bond strength
  • Dr P. Behfarnia_Dr A. Talebi_Dr A. A Samety_Dr A. Mohammadinia * Pages 152-159
    Background And Aim
    Contaminated toothbrush has important role in transmission of infection and disease. The purpose of this study was to evaluate two methods of toothbrush disinfection by sodium hypochlorite 0/1% and microwave on three types of microorganisms: staphylococcus aureus, streptococcus mutans and candida albicans.
    Materials And Methods
    In this in vitro study, 90 toothbrushes were divided into 9 groups (n=10). Toothbrushes were contaminated by standard suspension of streptococcus mutans, staphylococcus aureus and candida albicans. Then, toothbrushes were disinfected with hypochlorite sodium %0.1 for 10 minutes and with microwave for 1 minute. Afterwards, remained bacteria on surface of toothbrush were cultured and counted. For analyzing Numbers of Colony-Forming Units remained on toothbrush one-way Kruskal-Wallis and Mann-Whitney tests were used.
    Results
    Results of this study showed that significant difference exists among disinfectant effects (p<0.001). Results of Mann-Whitney test showed hypochlorite sodium had more disinfecting effect on Streptococcus mutans and Candida albicans compared with distilled water or microwave (p<0.05).However disinfecting effect of microwave was more than two other disinfectants on Staphylococcus aureus(p<0.05).
    Conclusion
    hypochlorite sodium had more disinfecting effect on Streptococcus mutans and Candida albicans however microwave was more effective on Staphylococcus aureus.
    Keywords: Disinfection, Toothbrush, Microwave, Sodium hypochlorite
  • Dr F. Nematollahi, Dr Ma Saghiri, Dr Mr Mobayeni, Dr M. Momeni Moghaddam * Pages 160-166
    Background And Aim
    Using disinfectants for cleansing dentures is inevitable. Despite their favorable effect on reducing microorganisms, these chemical materials can cause undesirable effects on the surface of dentures. The aim of this study is to determine the effect of chemical disinfectant solutions on surface roughness of denture base materials.
    Materials And Methods
    In this experimental in-vitro study, 50 acrylic resin specimens were fabricated from 2 different brands of Meliodent and Acropars. Samples were placed in four groups of solutions (sodium hypochlorite 0.5%, vinegar 2.5%, sodium bicarbonate 5% and Corega tabs). Control group was placed in normal tap water. Samples were evaluated for the initial and secondary surface roughness. One specimen from each group was coated in PVD procedure and was assessed with SEM. Data were analyzed using ANOVA and Post-hoc tests and multiple comparisons.
    Results
    The initial measurements revealed no significant difference between two acrylic materials regarding the studied features (P<0.4). The highest surface roughness in Meliodent group was observed in 0.5% sodium hypochlorite, which was significantly higher than other solutions (P<0.05). In Acropars group, the highest surface roughness was caused by 2.5% vinegar, which was significantly higher than other solutions (P<0.05). Corega tabs presented the least amount of surface roughness on both acrylic resin specimens (P<0.01).
    Conclusion
    Results showed that the effect of disinfectant solutions on surface roughness of Meliodent acrylic is higher than Acropars and the least destructive effect was for Corega tabs. Usage of chlorinated solutions for disinfecting Meliodent acrylic and acidic solutions for Acropars is not recommended.
    Keywords: Acrylic resin, Meliodent, Acropars TR, Surface roughness, SEM, Disinfectants
  • Dr N. Nasoohi, Dr Kh Khorgami *, Dr Z. Tasugi, Dr N. Aryan Pages 167-174
    Background And Aim
    Discoloration of composite restorations over time is among common factors causing their replacement, which weakens the tooth structure and causes pulpal injury. Since tea is a common drink among Iranians, the current study aimed to evaluate the discoloration effect of tea on Kalore and Gradia composite resins.
    Materials And Methods
    This experimental study was performed on 20 disc-shaped specimens of two composites, Kalore and Gradia. Ten specimens of each composite type with subgroups of 5 were stored in tea and distilled water for 72 Hours. Color measurements were obtained using Spectrophotometer (Minolta, Japan) before and after immersion in solutions. Final spectrophotometry was done after polishing. The results were analyzed using Kruskal-Wallis test.
    Results
    The discoloration value of both composites increased significantly after being immersed in tea (P<0.001). Discoloration in Kalore was higher than Gradia (P<0.014); and amount of discoloration was clinically unacceptable for both composites. (ΔE >3/3) After final polishing of the samples kept in tea, amount of discoloration decreased for both composites (P<0.001) and (P=0.002) respectively; this reduction was more prominent in Kalore (P=0.008). Nonetheless, discoloration value was yet clinically unacceptable.
    Conclusion
    Immersing the composites in tea caused clinically unacceptable amount of discoloration in both Gradia and Kalore and polishing had more corrective effect on Kalore.
    Keywords: Tooth Discoloration, Composite Resin, Polishing
  • Dr P. Mahmoodi, Dr P. Salimi, Dr R. Davariashtiani, Eng N. Valaii, Dr M. Azarshab, Dr N. Shafie Zadeh * Pages 175-180
    Background And Aim
    Oral hygiene instructions appear to be ineffective in children who lack adequate motor skills for efficient tooth brushing. This will result in development of caries and periodontal disease. This study sought to assess the tooth brushing skills and the role of related factors in 5-6 year old children in Tehran, Iran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 680 five and six year-old children including 240 girls and 440 boys. The psychomotor skills of the hands and feet were tested in children and their tooth brushing skill was evaluated using 7 criteria. Other related factors were also assessed. Chi square test was applied to assess the correlation of tooth brushing skill with age of children and related factors.
    Results
    Of all children, 21.1% possessed the required tooth brushing skills while 78.9% did not; 41% of those who did not and 16% of those who did have the tooth brushing skills, did not have psychomotor skills in hands and feet in their age group (P<0.001). Significant correlations were found between tooth brushing skills of children (P<0.09) and place of residence in the city (P<0.07).
    Conclusion
    Lack of tooth brushing skills in children who otherwise have adequately acquired other psychomotor skills related to their age group indicates the complexity of tooth brushing technique for children. Parental supervision is strongly recommended for tooth brushing in this age group.
    Keywords: Toothbrushing, Motor Skills, Child, Oral Hygiene
  • Dr D. Sadri *, Dr Y. Bahraminezhad Pages 181-186
    Background And Aim
    Various kinds of cancer can negatively affect the quality of life in patients and can indirectly affect the therapeutic results. The current study was enrolled to assess the quality of life in patients with oral squamous cell carcinoma and identify the associated factors to be used for improving the quality of life in patients. This was done on patients referring to Imam Khomeini Cancer Institute, 2012-13.
    Materials And Methods
    In this descriptive research, 100 patients with OSCC were enrolled 3 months after the end of diagnostic and therapeutic stages when they were in follow-up stage. They were interviewed using EORTC QLQ- H&N35 questionnaire which its validity and reliability was affirmed by Cronbach’s α=0.858. The questionnaire consisted of 35 questions concerning 8 indices (pain, swallowing status, sense of taste, speech, feeling of malaise, social communication, eating in public and sexual desire). At the same time, patients were interviewed and the clinico-demographic characteristics form was completed for each of them. Then, the relation between these indices of quality of life and the studied variables was assessed using Mann-Whitney U-test and Kruskal-Wallis test.
    Results
    As the stage of illness advanced, the quality of life declined in most factors (P<0.05). Women were found to have lower quality of life than men regarding swallowing status, pain, and feeling of malaise (P=0.01). The patients who had OSCC on tongue, lips and buccal mucosa had lower quality of life in terms of swallowing and speaking (P=0.004 and 0.005, respectively). The type of treatment affected the indices of swallowing and feeling of malaise. (P=0.04 and 0.007, respectively).
    Conclusion
    It seems that the site of tumor and the type of treatment play role in reducing the quality of life of patients with OSCC; but advancement in stage of illness was found to be the most important index in decreasing the quality of life.
    Keywords: Oral Squamous Cell Carcinoma, Quality of Life, Surgery, Radiotherapy